måndag, januari 07, 2013

Jordnötssmör i maten.

Idag tänkte jag dela med mig av receptet till kvällens udda men mycket goda middag.
Jag lagar alltid mat på en höft, kokböcker/recept används främst till att få inspiration till ingredienser och för att få en hint av tillagningstider/grader. 
Så håll tillgodo med ett recept "Martina-style".

Kycklinggryta med jordnötssmör och mangochutney.
*Kycklingfilé å det räcker till alla
*Milda Minimat så att det blir såsigt (Grädde är ju såklart alltid godare men idag skulle det sparas in på kalorier)
*Mango Chutney, typ en halv burk (ta den starka om du inte har småbarn som lätt brinner i munnen)
* En redigt stor klick jordnötssmör (jag tog den med crunch -mmm)
*Grönsaker- om man hinner. Tex Lök, Paprika, Broccoli
*Diverse smakförstärkare efter behag, typ salt, peppar, chilli, soya och buljong.

Serveras med fördel tillsammans med basmatiris och grönsallad.

Enjoy!

2 kommentarer:

  1. "hint om tillagningstider/grader"
    ja vart får man reda på det ?
    ska det stekas/kokas/ in i ugnen ?
    ;)

    låter gott iaf !
    jordnötssmör passar till mycket :)

    SvaraRadera
  2. Ha ha ha, jo just det. Det är en gryta och tillagas lämpligen i stekpanna eller liknande. På spisen -börja med att steka kycklingen ;)

    SvaraRadera